Academy

Deelname aan de Academy is kosteloos.

Beste CPCT includeerders, onderzoekers, medewerkers en andere geïnteresseerden, Van harte nodigen wij jullie uit om deel te nemen onze eerste Hartwig Medical Foundation/Center for Personalized Cancer Treatment Academy. De Academy bestaat uit een reeks van regionale bijscholingsavonden, gericht op de interpretatie en waarde van het sequencingrapport binnen de klinische praktijk. Deze extra nieuwsbrief bevat alle informatie over de komende HMF/CPCT Academy’s. Bovenaan de nieuwsbrief is tevens een link naar het registratieformulier opgenomen. Wij hopen op een grote opkomst om van de Academy een geslaagde avond te maken!

Wat is de HMF/CPCT Academy?
De Academy is een vervolg op de eerder georganiseerde cursus “DNA voor clinici”, georganiseerd in het ochtendprogramma van het afgelopen HMF/CPCT-symposium. Om verder tegemoet te komen aan de behoefte aan bijscholing in tumorgenetica en sequencing hebben wij de Academy opgezet. In tegenstelling tot de eerdere cursus vragen we jullie niet naar ons te komen, maar komen wij naar jullie. De Academy zal bestaan uit een reeks van regionale bijeenkomsten in bij CPCT aangesloten ziekenhuizen in de vroege avond. Met deze opzet hopen wij het voor zoveel mogelijk geïnteresseerden mogelijk te maken om aan te sluiten zonder dat hierdoor werkafspraken in de knel komen. Natuurlijk zorgen we voor een hapje en een drankje en is er ook ruimte voor een gezellig samenzijn.

Wat weet ik na afloop van de Academy?
Tijdens de Academy wordt een vervolg gegeven op de eerdere cursus en beantwoorden wij de vraag hoe een sequencingrapport gelezen en geïnterpreteerd moet worden. Deze eerste Academy is gericht op de veranderingen die doorgevoerd zijn in het rapport na overname van de rapportage door HMF. Speciale aandacht zal worden besteed aan wat de mutational load betekent dat als getal op het rapport vermeld wordt, hoe dit wordt berekend en wat de klinische relevantie hiervan is. Om de Academy zo veel mogelijk aan te laten sluiten bij de behoeften vanuit de brede doelgroep van CPCT medewerkers en geïnteresseerden, worden twee parallelsessies georganiseerd. De eerste sessie is met name gericht op een publiek dat al enigszins bekend is met de achtergrond van tumorgenetica en de klinische relevantie hiervoor in de oncologie. Deze sessie is met name gericht op medisch specialisten en includeerders. De tweede parallelsessie is voor iedereen voor wie de sequencing en tumorgenetica nieuw is en voor wie wel wat uitleg vanaf de basis kan gebruiken. Hoewel het beoogde publiek voor deze sessie gevormd wordt door researchverpleegkundigen en datamanagers staat het iedereen vrij om zich aan te melden voor de sessie die het best aansluit bij de individuele behoefte. Het volledige programma is onderaan deze nieuwsbrief opgenomen alsmede ook te vinden op de HMF en CPCT websites. Zoals jullie van ons gewend zijn, wordt accreditatie voor de diverse beroepsgroepen aangevraagd.

Waar vind ik de Academy?
De Academy wordt georganiseerd in samenwerking met een vijftal bij CPCT aangesloten ziekenhuizen door Nederland. Onze intentie is om voor iedereen de reisafstand op deze manier te beperken en het te vergemakkelijken om aan te sluiten. Deelname aan de Academy in een bepaalde regio is echter niet gebonden en het staat iedereen vrij om zich aan te melden voor de regio die het best uitkomt op de gekoppelde datum. Deelname kan op de volgende plaatsen en dagen: Catharina Ziekenhuis te Eindhoven: woensdag 14 juni 2017 OLVG te Amsterdam: dinsdag 20 juni 2017 Rijnstate te Arnhem: woensdag 28 juni 2017 Isala te Zwolle: woensdag 12 juli 2017 Franciscus Gashuis & Vlietland te Rotterdam: volgt na de zomer

Hoe meld ik me aan voor de Academy?
Graag vragen wij deelnemers om zich te registreren zodat wij de avonden goed voor kunnen bereiden en de catering af kunnen stemmen. Daarnaast vragen wij een BIG-nummer voor wie accreditatiepunten wil ontvangen. Registratie voor één van de avonden kan via het registratieformulier; klik daarvoor op het online registratieformulier.

Wij hopen van de Academy een geslaagd, terugkerend evenement te gaan maken dat gedragen gaat worden door de CPCT-onderzoekers en -medewerkers. Naast deelname hopen we daarom ook op input van jullie kant. Alle ideeën en suggesties ter verbetering zijn van harte welkom en kunnen ingestuurd worden via info@cpct.nl. Daarnaast zal hiervoor natuurlijk ook voldoende ruimte zijn op de avonden zelf en zullen we achteraf ook jullie evaluatie van de organisatie, opzet en inhoud vragen. Heel graag tot op de Academy’s!

 

PROGRAMMA

  • 18:00 uur Ontvangst met buffet

  • 18:45 uur Welkom en toelichting op de eerste Academy

    Update voortgang CPCT-02 en DRUP-studies

  • 19:30 uur Parallelle sessies

    Sessie 1: Mutational load als parameter op het CPCT rapport; predictieve factor voor immunotherapie? Dr. Paul Roepman, klinisch moleculair bioloog, Hartwig Medical Foundation Met name voor: medisch oncologen, longartsen, urologen en alle andere betrokken artsen en onderzoekers met basiskennis van de tumorgenetica Sessie 2: CPCT sequencing rapporten en praktische toepassing in de klinische oncologie Dr. Wendy Onstenk, Chief Medical Officer, Hartwig Medical Foundation Met name voor researchverpleegkundigen, datamanagers en andere geïnteresseerden zonder achtergrond in de tumorgenetica  

  • 20:30 uur Plenaire afsluiting; discussie, vragen & opmerkingen

  • 20:45 uur Borrel