HMF/CPCT-academy: Meer weten over de klinische relevantie van sequencing?

HMF/CPCT-Academy: Meer weten over de klinische relevantie van DNA-onderzoek?
Gratis bijscholingsavond met veel praktisch toepasbare informatie

Hoe lees ik nu het patiëntrapport dat HMF terugstuurt na het sequencen van het DNA van het bloed en tumorweefsel van een patiënt? Hoe interpreteer ik bepaalde genafwijkingen, en wat betekenen die? Hartwig Medical Foundation en het Center for Personalized Cancer Treatment organiseren onder de naam HFM-CPCT-Academy vijf gratis bijscholingsavonden. Iedere avond bestaat uit twee paralelsessies. HMF’s moleculair bioloog Paul Roepman leidt het deel voor medisch specialisten die meer willen weten over de interpretatie en waarde van het sequencingrapport in de klinische praktijk. Arts-onderzoeker Wendy Onstenk (HMF en CPCT) geeft toelichting aan researchverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en datamanagers die een meer basale uitleg willen over sequencing en klinische genetica.

De Academy wordt georganiseerd in samenwerking met een vijftal bij CPCT aangesloten ziekenhuizen door Nederland. Onze intentie is om voor iedereen de reisafstand op deze manier te beperken en het te vergemakkelijken om aan te sluiten. Deelname aan de Academy in een bepaalde regio is echter niet gebonden en het staat iedereen vrij om zich aan te melden voor de regio die het best uitkomt op de gekoppelde datum. 

Wanneer & waar?
Catharina Ziekenhuis te Eindhoven: woensdag 14 juni 2017
OLVG te Amsterdam: dinsdag 20 juni 2017
Rijnstate te Arnhem: woensdag 28 juni 2017
Isala te Zwolle: woensdag 12 juli 2017
Franciscus Gasthuis & Vlietland te Rotterdam: volgt na de zomer

Hoe meld ik me aan voor de Academy?
Graag vragen wij deelnemers om zich te registreren zodat wij de avonden goed voor kunnen bereiden en de catering af kunnen stemmen. Daarnaast vragen wij een BIG-nummer voor wie accreditatiepunten wil ontvangen. Registratie voor één van de avonden kan via het registratieformulier; klik daarvoor op het online registratieformulier.

Meer informatie?  

 

 
 
Deel dit bericht: