Open dag DNA-analyse laboratorium 4 februari 2020 – Wereldkankerdag

Op dinsdag 4 februari 2020 krijgt u de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de keuken van ons zeer geavanceerd DNA-analyse laboratorium. U bent te gast bij ons op het Science Park in Amsterdam. Wij vieren dit jaar ons 5-jarig bestaan en willen patiënten en zorgverleners  laten zien wat wij doen voor patiënten en het onderzoek naar kanker.

Er zijn twee sessies die starten om 09:30 en om 10:30 uur. Het programma start met een algemene inleiding over wat Hartwig Medical Foundation doet en waarom. Daarna bespreken we uw vragen die u bij uw aanmelding al kunt stellen. Vervolgens leiden we u rond in ons laboratorium. Vanwege de grootte van ons laboratorium is er plek voor maximaal 20 bezoekers per sessie. Het programma duurt totaal maximaal 2 uur.

Meld u dus snel aan en stuur een mail met uw vragen naar communications@hartwigmedicalfoundation.nl. Geef alstublieft aan of u naar de eerste of de tweede sessie wilt komen en als u vragen heeft, wat deze zijn. Bij teveel inschrijvingen kijken wij naar de volgorde van binnenkomst van de mails.

Hartwig Medical Foundation is een not-for-profit organisatie geïnitieerd door oncologen en onderzoekers. Onze missie is het verbeteren van behandelopties voor patiënten met kanker. Daarvoor hebben wij een high-tech laboratorium ingericht met de nieuwste DNA-analyse apparatuur. Daarbij hebben wij bioinformatische software ontwikkeld voor de analyse van de grote hoeveelheid DNA. Ten slotte hebben wij een database opgebouwd met klinische en genetische gegevens van meer dan 4.000 mensen met kanker. Onderzoekers uit de hele wereld gebruiken deze data om de zorg voor mensen met kanker te verbeteren.