Academy

 

Van biopt tot analyse. Wat staat er in het rapport, en wat betekent dat voor uw patiënt?

Gratis bijscholingsavonden – HMF/CPCT-Academy

Hoe lees ik nu het patiëntrapport dat Hartwig Medical Foundation terugstuurt na het sequencen van het DNA van het bloed en tumorweefsel van een patiënt? Hoe interpreteer ik bepaalde genafwijkingen, en wat betekenen die?

Hartwig Medical Foundation en het Center for Personalized Cancer Treatment organiseren onder de naam HFM/CPCT-Academy gratis bijscholingsavonden. Iedere avond bestaat uit twee parallelsessies. HMF’s moleculair bioloog Paul Roepman leidt het deel voor medisch specialisten die meer willen weten over de interpretatie en waarde van het sequencingrapport in de klinische praktijk. Arts-onderzoeker Wendy Onstenk (HMF en CPCT) geeft toelichting aan researchverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en datamanagers die een meer basale uitleg willen over sequencing en klinische genetica.

Data & locatie

Woensdag 12 juli 2017, Isala, Zwolle

Woensdag 20 september 2017, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Rotterdam

Hoe meld ik me aan voor de Academy? 

Wij vragen deelnemers om zich te registreren zodat wij de avonden goed voor kunnen bereiden en de catering af kunnen stemmen. Daarnaast vragen wij een BIG-nummer voor wie accreditatiepunten wil ontvangen. Registratie voor één van de avonden kan via het registratieformulier; vul daarvoor het online registratieformulier in.

We hopen van de Academy een geslaagd, terugkerend evenement te maken. Alle ideeën en suggesties ter verbetering zijn van harte welkom en kunnen ingestuurd worden via info@cpct.nl. Daarnaast zal hiervoor natuurlijk ook voldoende ruimte zijn op de avonden zelf en zullen we achteraf ook jullie evaluatie van de organisatie, opzet en inhoud vragen.

Heel graag tot op een van de Academy’s!

PROGRAMMA

  • 18:00 uur Ontvangst met buffet

  • 18:45 uur Welkom en toelichting op de eerste Academy

    Update voortgang CPCT-02 en DRUP-studies

  • 19:30 uur Parallelle sessies

    Sessie 1: Mutational load als parameter op het CPCT rapport; predictieve factor voor immunotherapie? Dr. Paul Roepman, klinisch moleculair bioloog, Hartwig Medical Foundation Met name voor: medisch oncologen, longartsen, urologen en alle andere betrokken artsen en onderzoekers met basiskennis van de tumorgenetica Sessie 2: CPCT sequencing rapporten en praktische toepassing in de klinische oncologie Dr. Wendy Onstenk, Chief Medical Officer, Hartwig Medical Foundation Met name voor researchverpleegkundigen, datamanagers en andere geïnteresseerden zonder achtergrond in de tumorgenetica  

  • 20:30 uur Plenaire afsluiting; discussie, vragen & opmerkingen

  • 20:45 uur Borrel