Data Steward 

Ben jij onze nieuwe gedreven Data Steward die ons helpt om de inhoud en toegankelijkheid van onze belangrijke database naar een hoger niveau te tillen en zo bij te dragen aan Hartwig’s missie om de zorg voor patiënten met kanker te verbeteren? 

(Fulltime, Amsterdam) 

Als onze nieuwe Data Steward ben jij binnen het Database Team verantwoordelijk voor het managen en optimaliseren van alles rondom toegang tot onze database, met de klant centraal: hoe kunnen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk onderzoekers de data kunnen gebruiken? Je bent betrokken in de communicatie met internationale onderzoekers, juridische en technische procedures en de uitgifte van de data zelf. Dit doe je natuurlijk niet alleen, het legal en infrastructuur team werken nauw met je samen. Ook speel je een grote rol in het zo compleet mogelijk maken van de data in de database in samenwerking met ziekenhuizen en zorgprofessionals. Het gaat om een grote dataset: wij beheren meer dan 1 petabyte aan ruwe data. 

Wat ga jij doen? 

 • Je managet data aanvragen van onderzoekers van a tot z. 
 • Je tilt de inhoud en toegankelijkheid van de Hartwig Medical Database naar een hoger niveau, zowel op technisch als op governance gebied. 
 • Je werkt nauw samen met zowel software developers, bioinformatici en data scientists en je wordt ondergedompeld in het veld van onderzoekers en medisch specialisten. 
 • Je maakt impact op het leven van patiënten door wetenschappelijk onderzoek naar kanker te faciliteren waarmee diagnostiek en zorg verbeterd worden. 
 • Een algemeen overzicht van de data aanvraagprocedure vind je hier: https://www.hartwigmedicalfoundation.nl/data/aanvragen-data/, het proces waar jij verantwoordelijk voor zal zijn, de details staan op een speciale pagina hier: https://hartwigmedical.github.io/documentation/data-access-request-guide.html
 • Om een idee te krijgen van de dataset en om hoeveel data het gaat, kun je een kijkje nemen in de catalogus https://catalog.hartwigmedicalfoundation.nl, of onze open source repository van software die het mogelijk maken om al deze data te genereren https://github.com/hartwigmedical. 

Onze Ideale kandidaat: 

 • Je hebt HBO of WO-opleidingsniveau op het gebied van Bioinformatics/Life Sciences (of gelijkwaardig). 
 • Werkervaring opgedaan als Bioinformaticus of in een andere soortgelijke functie tijdens een stage of vergelijkbare functie is een pré. 
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring.  
 • Je hebt ervaring met GDPR en information security principes. 
 • Je werkt accuraat en gestructureerd en durft patronen te doorbreken door op een creatieve manier te vernieuwen. 
 • Je bent een teamplayer en goed in het afstemmen tussen meerdere paterijen, je neemt verantwoordelijkheid en je kunt goed overzicht houden. 
 • Je hebt ervaring met klantcontact en hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden. 
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal zowel in woord als schrift. 
 • Je hebt ervaring met database systemen, cloud omgevingen (Google Cloud Platform), kennis van BigQuery, MySQL of andere SQL-dialecten is een pré. 
 • Je hebt oprechte interesse en intrinsieke motivatie om een bijdrage te leveren aan de missie van Hartwig Medical Foundation. 

Wat bieden wij jou?  

 • Een ontzettend leuke en afwisselende baan (40 uur) in een enthousiast en gedreven team 
 • Een open, ondernemende cultuur waar inbrengen van eigen ideeën gestimuleerd en gewaardeerd wordt 
 • Een dynamische en multidisciplinaire omgeving die zorgt voor interessante uitdagingen en waarbij we ons onderscheiden door onze snelle feedbackloop en waar ruimte is voor groei en ontwikkeling 
 • Een aanstelling voor een jaar, met de intentie om deze om te zetten in een vast contract 
 • Goed salaris, bepaald op basis van je (werk)ervaring en achtergrond 
 • De kans om onderdeel te zijn van en te werken in een innovatief vakgebied en hoogstaand onderzoek te faciliteren, voor een stichting die een database beheert met de genetische en klinische data van patiënten met uitgezaaide kanker en een Whole Genome DNA-test aanbiedt die momenteel wereldwijd uniek en voorloper is en het leven en die de behandeling van kankerpatiënten rechtstreeks beïnvloedt en verbetert. 

Solliciteren 

Enthousiast geworden na het lezen van de vacature? Wij kijken er naar uit om van je te horen! Stuur je cv en je motivatiebrief naar people@hartwigmedicalfoundation.nl. Je kunt solliciteren tot en met 15 juni 2024. Als je vragen hebt, stuur dan een mail naar onze HR Manager, Maaike de Koningh, m.dekoningh@hartwigmedicalfoundation.nl. We proberen ons sollicitatieproces zo kort mogelijk te houden en het bestaat uit maximaal 3 interviews online en bij ons op kantoor en een drijfveren-test.  

We kijken er naar uit je te ontmoeten! 

 
Zzp’ers en uitzend- of wervingsbureaus hoeven niet op deze vacature te reageren. 

Hartwig Medical Foundation 
Hartwig Medical Foundation is een innovatieve organisatie die ervoor wil zorgen dat elke patiënt met kanker de best passende behandeling krijgt. Dat doen wij door een complete DNA-test beschikbaar te stellen aan ziekenhuizen voor de behandeling van de patiënt van vandaag. Voor de patiënt van morgen helpen wij onderzoekers door de DNA-data van patiënten te verzamelen en deze samen met de uitkomsten van behandeling te verstrekken. Wij zijn een gedreven organisatie die veel externe contacten heeft met medisch specialisten en beleidsmakers. 

Meer weten over de complete DNA-test?

Ga naar OncoAct.nl