Altijd oog voor privacy 

Bij mijn sollicitatie werd me gevraagd hoe ik tegen grenzen aankijk, zoek ik ze op of blijf ik er liever binnen? Ik vond dat een belangrijke vraag. Niet alleen omdat ik daar zelf ook al heel nadrukkelijk over nagedacht had om voor mezelf te bepalen wat voor mens ik ben, maar ook omdat het antwoord erop een van de belangrijkste redenen is waarom ik juist bij Hartwig Medical Foundation solliciteerde als datamanager.  

“Bij mijn sollicitatie werd me gevraagd hoe ik tegen grenzen aankijk”

Ik heb een bachelor gedaan in biomedische wetenschappen. Maar ik voelde me niet helemaal op mijn plek bij het werk op een laboratorium. Dus koos ik voor een minor programmeren en daarna was ik helemaal verkocht. Vervolgens heb ik bioinformatica gestudeerd, voor mij een heel interessante combinatie. Toen ik daarmee klaar was en wilde gaan solliciteren, vroeg ik me af wat voor baan bij mijn persoonlijkheid zou passen. Ik doe dingen graag zo standaard mogelijk en vind het belangrijk me aan regels te houden. Op de website van Hartwig Medical Foundation zag ik een vacature voor datamanager. De beheersprocessen en data privacyaspecten daarvan zijn aan duidelijke regels gebonden en dat sprak me aan. Het past precies bij mijn persoonlijkheid. En daarom vond ik die vraag tijdens mijn sollicitatiegesprek ook zo mooi. 

“De beheersprocessen en data privacyaspecten daarvan zijn aan duidelijke regels gebonden”

Als ik nieuwsberichten zie over gegevens van mensen die door een datalek op straat komen te liggen, word ik er verdrietig van om te zien dat de waarde van die gegevens blijkbaar niet voldoende geborgd werden. Het is echt een persoonlijk doel van mij om dat binnen Hartwig Medical Foundation wel te doen. Toen ik een poos geleden een vriend vertelde over Hartwig Medical Foundation, reageerde hij ‘O, dan staat mijn moeder waarschijnlijk in jullie database. Vervolgens begon hij mij te vertellen over haar kanker. Maar ik zei toen snel dat hij moest stoppen, omdat ik haar anders mogelijk zou kunnen identificeren. Dat wilde ik per se niet.  

“Neem ik geen shortcut?”

Ook in mijn dagelijkse werk ben ik me altijd heel erg bewust van het privacy-aspect. Is het ISMS-veilig wat ik aan het doen ben? Valt het binnen de regels? Neem ik geen shortcut? Daar moet ik me altijd van bewust zijn, niet alleen in de externe contacten maar ook intern. Altijd mijn laptop vergrendelen als ik even van mijn plaats ga bijvoorbeeld. Iedereen bij Hartwig Medical Foundation speelt een rol in dataprivacy en het is ook heel erg nadrukkelijk een onderdeel van het bedrijfsbeleid. Ook dat speelt mee in waarom ik juist in deze baan zo goed op mijn plek ben. De nadruk op dataprivacy sluit niet alleen goed aan op mijn werk, maar ook op mijn persoonlijkheid. 

Moezammin Baksi, datamanager Hartwig Medical Foundation 

U las een blog over het onderwerp Kwaliteit. Wellicht bent u ook geïnteresseerd in Hartwig Medical Database, Hartwig Medical Foundation, IT, of Werken in de cloud.
Lees al onze blogs

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Abonneer u op onze nieuwsbrieven

Meer weten over de complete DNA-test?

Ga naar OncoAct.nl