Over ons

In 2015 hebben wij Hartwig Medical Foundation opgericht om systematisch complete DNA-analyses uit te voeren voor patiënten met kanker in Nederland. De gegenereerde genetische gegevens koppelen wij aan de behandel- en uitkomstgegevens en slaan wij op in de Hartwig Medical Database. Dit is inmiddels de grootste databank met genetische en klinische gegevens van patiënten met uitgezaaide kanker in de wereld.

Hartwig Medical Foundation komt voort uit het Center for Personalized Cancer Treatment (Stichting CPCT). Dit is een samenwerkingsverband van 44 Nederlandse ziekenhuizen om het onderzoek naar gepersonaliseerde behandelingen tegen kanker te stimuleren.

Missie

Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek ter bestrijding en behandeling van kanker en andere ziekten, in de ruimste zin van het woord, mits in het algemeen belang.

Visie

Onze visie is dat behandeling op maat alleen mogelijk is als alle diagnostische informatie van de patiënt en zijn tumor beschikbaar zijn voorafgaand aan de behandelkeuze.

Organisatie en bestuur

Hartwig Medical Foundation is een onafhankelijke stichting die door filantropie wordt gefinancierd. De stichting heeft geen winstoogmerk en (her)investeert alle verworven middelen in het bereiken van haar missie. Rob Defares is oprichter van de stichting. Hans van Snellenberg, Lotte Smits en Edwin Cuppen hebben als bestuurders de dagelijkse leiding.

Hans van Snellenberg, Lotte Smits en Edwin Cuppen

Medewerkers

Maak kennis met ons gedreven team met onder andere lab-analisten, bioinformatici IT-specialisten en clinici.

Werkwijze

Onze missie is het verbeteren van de zorg voor patiënten met kanker. Om dit te bereiken richten wij ons op de innovatie in de moleculaire diagnostiek en werken we samen met partijen die dezelfde missie nastreven.

ANBI

Hartwig Medical Foundation heeft de ANBI-status en is een door de Belastingdienst erkend goed doel.

Beleid

Om een excellente organisatie te worden is het van belang om niet alleen te werken met de beste mensen, maar ook om een goed werkend kwaliteitssysteem voor het laboratorium en de informatiebeveiliging te hebben, de privacy van alle betrokkenen te beschermen, klachten op te lossen en te leren van verbetersuggesties.

Werken bij

Wij werken met een gedreven team met lab analisten, bioinformatici en IT-specialisten aan de verbetering van de behandeling van patiënten met kanker. Wij werken samen met academische instellingen, ziekenhuizen en experts uit binnen- en buitenland en maken gebruik van de allernieuwste technologie.

Contact

Hartwig Medical Foundation
Science Park 408
1098 XH Amsterdam
Nederland

020 – 2269 700
info@hartwigmedicalfoundation.nl

Volg een digitale rondleiding in ons laboratorium.

Bekijk de video