Communications & PR Manager 

Ben jij onze nieuwe gedreven Communications & PR Manager die onze communicatie naar een (strategisch) hoger niveau hoger tilt, de missie van Hartwig op de juiste manier naar buiten brengt en zo bijdraagt om de zorg voor patiënten met kanker te verbeteren? 

(32-40 uur, Amsterdam) 

Hartwig is op zoek naar een Communications & PR Manager om ons team te versterken. Als onze nieuwe Communications & PR Manager ben jij verantwoordelijk voor strategisch communicatie- en branding advies, het versterken van de positionering van onze organisatie en speel je een belangrijke rol in de communicatie en samenwerking met onze belangrijke stakeholders. Je zult rechtstreeks rapporteren aan de directie en een cruciale rol spelen in het vormgeven van onze communicatiestrategieën en -activiteiten. Samen met je collega (Communicatieadviseur) geef je ook uitvoering aan de ontwikkelde communicatiestrategieën. 

Wat ga jij doen?  

 • Implementatie van de hernieuwde positionering van Hartwig Medical Foundation voor alle communicatiemiddelen en communicatieaanpak naar stakeholders, waaronder samenwerkingen met partners zoals KWF, Antoni van Leeuwenhoek, Erasmus MC en Integraal Kankercentrum Nederland. 
 • Ontwikkelen en implementeren van strategische communicatieplannen die de doelen, missie en positionering van de organisatie ondersteunen voor verschillende doelgroepen, waaronder beroepsgroepen, (onderzoeks-)instituten en patiëntenorganisaties. 
 • Adviseren van de directie en het leiderschapsteam over (ad hoc) communicatieaangelegenheden in brede zin en het proactief identificeren van kansen en uitdagingen. Hierbij kun je denken aan wetenschappelijke publicaties en congressen, ziekenhuizen/medisch specialisten, maar ook potentiële werknemers in het kader van employer branding. 
 • Je bent verantwoordelijk voor en draagt bij aan de uitvoering van de communicatieplannen zowel intern als extern. 
 • Opbouwen en onderhouden van sterke relaties met belangrijke stakeholders en andere relevante belanghebbenden, zoals ziekenhuizen, beroepsorganisaties, patiëntorganisaties, media, overheid etc.   
 • Organiseren van evenementen, in het bijzonder een nationaal symposium en een internationaal congres ter gelegenheid van ons 10-jarig bestaan in 2025. 
 • Monitoren van trends en ontwikkelingen in de markt en het communicatielandschap, en het integreren van nieuwe benaderingen en technologieën in onze communicatie & branding strategieën. 

Onze ideale kandidaat: 

 • Heeft minimaal een HBO- of WO-diploma in communicatie, marketing of een gerelateerd vakgebied 
 • Minimaal vijf jaar aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie binnen een complexe organisatie, zoals een multinational, of grote non-profitorganisatie 
 • Ervaring met en kennis van de sectoren Life Sciences en Gezondheidszorg is een pre 
 • Uitstekend strategische denkniveau  
 • Sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden, met het vermogen om snel te reageren op veranderende omstandigheden 
 • Aantoonbare ervaring met het managen van stakeholders op verschillende niveaus, inclusief ervaring met senior leiderschap 
 • Uitstekende communicatievaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, met een scherp gevoel voor (politieke) verhoudingen 
 • Proactieve houding, zelfsturend vermogen en een hoog niveau van eigenaarschap over toegewezen taken en projecten 
 • Creatief en innovatief, met een passie voor het verkennen van nieuwe benaderingen en technologieën in communicatie 

Wat bieden wij jou?  

 • Een ontzettend leuke en afwisselende baan (32-40 uur) in een enthousiast en gedreven team 
 • Een open, ondernemende cultuur waar inbrengen van eigen ideeën gestimuleerd en gewaardeerd wordt 
 • Een dynamische en multidisciplinaire omgeving die zorgt voor interessante uitdagingen en waarbij we ons onderscheiden door onze snelle feedbackloop en waar ruimte is voor groei en ontwikkeling 
 • Een aanstelling voor een jaar, met de intentie om deze om te zetten in een vast contract 
 • Goed salaris, bepaald op basis van je (werk)ervaring en achtergrond 
 • De kans om onderdeel te zijn van en te werken in een innovatief vakgebied en hoogstaand onderzoek te faciliteren voor een stichting die met een unieke database met genetische en klinische data en een zelf ontwikkelde DNA-test wereldwijd, een voorloper is om de behandeling van kankerpatiënten te verbeteren. 

Solliciteren 

Enthousiast geworden na het lezen van de vacature? Wij kijken er naar uit om van je te horen! Stuur je cv en je motivatiebrief naar people@hartwigmedicalfoundation.nl. Je kunt solliciteren tot en met 21 juni. Als je vragen hebt, stuur dan een mail naar onze HR Manager, Maaike de Koningh, m.dekoningh@hartwigmedicalfoundation.nl. We proberen ons sollicitatieproces zo kort mogelijk te houden en het bestaat uit maximaal 3 interviews online en bij ons op kantoor en een drijfveren-test.  

We kijken ernaar uit je te ontmoeten! 

 
Zzp’ers en uitzend- of wervingsbureaus hoeven niet op deze vacature te reageren. 

Hartwig Medical Foundation 
Hartwig Medical Foundation is een innovatieve organisatie die ervoor wil zorgen dat elke patiënt met kanker de best passende behandeling krijgt. Dat doen wij door een complete DNA-test beschikbaar te stellen aan ziekenhuizen voor de behandeling van de patiënt van vandaag. Voor de patiënt van morgen helpen wij onderzoekers door de DNA-data van patiënten te verzamelen en deze samen met de uitkomsten van behandeling te verstrekken. Wij zijn een gedreven organisatie die veel externe contacten heeft met medisch specialisten en beleidsmakers. 

Meer weten over de complete DNA-test?

Ga naar OncoAct.nl