Data van private naar public cloud
Vanaf januari 2020 gaat Hartwig Medical Foundation voor de dataprocessing en -opslag over van een private cloud infrastructuur naar een public cloud infrastructuur. Belangrijkste redenen hiervoor zijn kosten, schaalbaarheid, professionaliteit en toegankelijkheid. De overstap gebeurt onder begeleiding van de huidige private cloud provider Schuberg Philis, zodat zeker is dat de data straks even veilig worden verwerkt en bewaard als nu.
Privacy
De keuze voor de public cloud is gevallen op Google Cloud Platform. Dit platform voldoet aan de door de AVG en UAVG gestelde eisen voor dataprivacy.
Om welke data gaat het?
In de database zijn klinische en genetische data opgenomen van patiënten met kanker. Zij hebben allemaal toestemming gegeven voor hergebruik van hun data voor onderzoek.
Wie hebben toegang tot de data?
Alle data worden versleuteld opgeslagen. Alleen Hartwig Medical Foundation en onderzoekers met een licentie hebben toegang tot de data. Google heeft geen toegang tot de data omdat de sleutel alleen voor Hartwig Medical Foundation en niet voor Google beschikbaar is. Google kan ook geen gegevens inzien.
Onderzoekers krijgen een licentie op een deel van de data op basis van een goedgekeurde data aanvraag die beoordeeld is door de wetenschappelijke raad en de data access board.
U las een artikel over het onderwerp Hartwig Medical Database. Wellicht bent u ook geïnteresseerd in Kwaliteit of Werken in de cloud.Alle nieuwsberichten
Lees ook
Ontrafeling genetisch mechanisme achter tumorvorming kan gerichte behandeling van kankerpatiënten verbeteren
Genetische veranderingen in het FGFR2 gen komen voor in verschillende kankertypes en vormen een veelbelovend aanknopingspunt voor behandeling. Het effect …
Catalogus maakt Hartwig Medical Database beter doorzoekbaar
Hartwig Medical Foundation heeft een catalogus van de Hartwig Medical Database met DNA-data van het hele tumor genoom: https://catalog.hartwigmedicalfoundation.nl. De …
Belangrijk om naast kennis over de patiënt meer kennis te hebben van de tumor van de patiënt
Wat zijn de ervaringen van behandelend artsen met Whole Genome Sequencing (WGS)? Maken ze gebruik van deze complete DNA-test en …
Met de complete DNA-test zie je in één keer alle mogelijke doelgerichte kankerbehandelingen. Patiënt en behandelend arts hebben zo alle beschikbare informatie om samen de beslissing over de behandeling te kunnen nemen.