KMBP en WGS – Middagsymposium en rondleiding Hartwig Medical Foundation – 22 maart 2024

Nu Whole Genome Sequencing (WGS) steeds vaker wordt toegepast in de routinediagnostiek groeit ook de rol van de afdeling pathologie en specifiek de KMBP in dit proces. Omdat elk ziekenhuis zijn eigen dynamiek kent, is het belangrijk dat juist ook de KMBP-ers onderling kennis en ervaring uitwisselen over WGS en andere complexere vormen van diagnostiek.
Doelgroep
Hartwig Medical Foundation nodigt alle Klinisch Moleculair Biologen in de Pathologie die interesse hebben in WGS om het symposium en de rondleiding bij te wonen.
Datum
Vrijdag 22 maart 2024 van 13:00- 17:00
Programma
Naast voldoende ruimte om elkaar (informeel) bij te praten over ervaringen, wensen en mogelijkheden, staan de volgende onderdelen op het programma:
- Pathologie workflow WGS en NGS OncoPanel, door Linda Bosch, KMBP NKI-AvL
- Presentatie over de DRUP / DAP studies, door het DRUP studieteam
- Rondleiding door het laboratorium
- ACTIN-project, door Floris Groenendijk, KMBP/patholoog Erasmus MC
- Complexere casuïstiek, door Hilde Nienhuis, internist-oncoloog UMCU en Hartwig Medical Foundation
Locatie
Hartwig Medical Foundation
Science Park 404, Gebouw FOUR, 1098 XH Amsterdam
Aanmelden
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Paul Roepman, KMBP Hartwig Medical Foundation: p.roepman@hartwigmedicalfoundation.nl. Begin 2024 ontvangt u het definitieve programma.
Meer informatie
Korte video met informatie WGS voor behandelend artsen en pathologen

Lees ook

Tweede Kamerleden vragen minister om uitgebreide DNA-test in basispakket op te nemen
Vandaag is Wereldkankerdag. Tweede Kamerleden Léonie Sazias (50PLUS), Joba van den Berg (CDA) en Hayke Veldman (VVD) hebben de minister …

GenomeWeb: ‘Dutch Team Looks to Drug Repurposing to Improve Patient Outcomes, Lower Costs’
The project is an attempt to address the rising healthcare costs associated with new cancer drugs and to identify biomarkers …

Actieve participatie om tot betere AYA-zorg te komen
Inmiddels nemen 35 ziekenhuizen deel aan het GENAYA-project. Doel van GENAYA is om de Hartwig Medical Database uit te breiden …

Er komen steeds meer oncologische geneesmiddelen beschikbaar die maar voor een klein deel van de patiënten geschikt zijn. Op dit moment vinden we die patiënten niet. Bij élke patiënt met uitgezaaide kanker zou uitgebreide genetische screening moeten plaatsvinden.