Lotte Smits nieuw directielid Hartwig Medical Foundation
Met ingang van 1 januari 2023 is Lotte Smits (‘76) het derde directielid van Hartwig Medical Foundation. Smits is als jurist opgeleid aan de Radboud Universiteit. Haar ervaringen in de zorg bij het Radboudumc, in de farmaceutische industrie bij Janssen Pharmaceuticals en in de technologie bij IMC Trading zorgen voor de brede basis en achtergrond die past bij Hartwig Medical Foundation. In 2022 was Lotte werkzaam als Legal Counsel bij Hartwig. Vanaf 1 januari is ze verantwoordelijk Legal, HR en business support.
Onderzoek en diagnostiek
Hartwig Medical Foundation heeft als doel het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek ter bestrijding en behandeling van kanker en andere ziekten. De afgelopen 8 jaren heeft de stichting zich sterk gemaakt voor de toepassing van whole genome sequencing in research en diagnostiek en heeft zij genetische en klinische data verzameld waar inmiddels meer dan 160 onderzoekersgroepen wereldwijd gebruik van maakt.
Groei organisatie
Door de overgang van research naar diagnostiek en het uitgeven van data aan verschillende landen is omvang van de juridische vraagstukken toegenomen. Daarnaast vraagt de groei naar 50 medewerkers om organisatieontwikkeling en professionalisering. Er wordt veel aandacht besteed aan ontwikkeling van medewerkers en de verankering van de Hartwig-cultuur.
Gedrevenheid en doorzettingsvermogen
Lotte Smits: “In een relatief kleine omgeving komen innovatie en technologie en de verdere uitbreiding van diagnostische dienstverlening in een complex domein bij elkaar. De enorme gedrevenheid en het doorzettingsvermogen vanuit een groep energieke collega’s met zeer diverse expertises maken dat we mooie stappen kunnen maken in het bereiken van de missie van Hartwig. Dat alles is een hele prettige omgeving om in te werken”.
U las een artikel over het onderwerp Hartwig Medical Foundation. Wellicht bent u ook geïnteresseerd in Hartwig Medical Database, of Whole genome sequencing.Alle nieuwsberichten
Lees ook
Hoge resolutie DNA-foto van uitgezaaide kanker geeft inzicht in behandelopties
Nature-publicatie van Nederlands onderzoek Nederlandse onderzoekers hebben met behulp van DNA-analyse voor het eerst een gedetailleerd overzicht gemaakt van het …
“DNA test is te verkiezen boven testen van genpanels – gezondheidssysteem moet worden aangepakt”
The New England Journal of Medicine heeft op 28 november 2019 een artikel gepubliceerd van Jyoti Nangalia, Ph.D. en Peter J. Campbell, …
Kanker bij kinderen: Máxima en Hartwig werken samen aan diagnostiek en onderzoek
Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en Hartwig Medical Foundation starten een samenwerking om technieken voor moleculaire diagnostiek te verbeteren. …
Kanker ontstaat door mutaties in het DNA. Er zijn steeds meer geneesmiddelen die werkzaam zijn bij specifieke fouten in het DNA van de tumor van een individuele patiënt. Een medicijn dat niet past als een sleutel in het slot werkt niet, terwijl je wel het risico van de bijwerkingen hebt.