Lotte Smits nieuw directielid Hartwig Medical Foundation 

Met ingang van 1 januari 2023 is Lotte Smits (‘76) het derde directielid van Hartwig Medical Foundation. Smits is als jurist opgeleid aan de Radboud Universiteit. Haar ervaringen in de zorg bij het Radboudumc, in de farmaceutische industrie bij Janssen Pharmaceuticals en in de technologie bij IMC Trading zorgen voor de brede basis en achtergrond die past bij Hartwig Medical Foundation. In 2022 was Lotte werkzaam als Legal Counsel bij Hartwig. Vanaf 1 januari is ze verantwoordelijk Legal, HR en business support.  

Onderzoek en diagnostiek 

Hartwig Medical Foundation heeft als doel het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek ter bestrijding en behandeling van kanker en andere ziekten. De afgelopen 8 jaren heeft de stichting zich sterk gemaakt voor de toepassing van whole genome sequencing in research en diagnostiek en heeft zij genetische en klinische data verzameld waar inmiddels meer dan 160 onderzoekersgroepen wereldwijd gebruik van maakt. 

Groei organisatie 

Door de overgang van research naar diagnostiek en het uitgeven van data aan verschillende landen is omvang van de juridische vraagstukken toegenomen. Daarnaast vraagt de groei naar 50 medewerkers om organisatieontwikkeling en professionalisering. Er wordt veel aandacht besteed aan ontwikkeling van medewerkers en de verankering van de Hartwig-cultuur.  

Gedrevenheid en doorzettingsvermogen 

Lotte Smits: “In een relatief kleine omgeving komen innovatie en technologie en de verdere uitbreiding van diagnostische dienstverlening in een complex domein bij elkaar. De enorme gedrevenheid en het doorzettingsvermogen vanuit een groep energieke collega’s met zeer diverse expertises maken dat we mooie stappen kunnen maken in het bereiken van de missie van Hartwig. Dat alles is een hele prettige omgeving om in te werken”.  

U las een artikel over het onderwerp Hartwig Medical Foundation. Wellicht bent u ook geïnteresseerd in Hartwig Medical Database, of Whole genome sequencing.
Alle nieuwsberichten

Lees ook

Kanker bij kinderen: Máxima en Hartwig werken samen aan diagnostiek en onderzoek <strong> </strong>  

Kanker bij kinderen: Máxima en Hartwig werken samen aan diagnostiek en onderzoek    

02-05-2023

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en Hartwig Medical Foundation starten een samenwerking om technieken voor moleculaire diagnostiek te verbeteren. …

Minister Kuipers neemt economische analyse van brede moleculaire diagnostiek bij kanker in ontvangst 

Minister Kuipers neemt economische analyse van brede moleculaire diagnostiek bij kanker in ontvangst 

16-11-2022

Minister Ernst Kuipers van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft op 16 november 2022 een rapport over de …

Medicalfacts: onderzoek naar optimale inzet van genetische testen voor “Immunotherapie” bij kanker

Medicalfacts: onderzoek naar optimale inzet van genetische testen voor “Immunotherapie” bij kanker

10-02-2017

Momenteel komen er in toenemende mate nieuwe, vaak dure, medicijnen tegen kanker op de markt. Behandelingen die nu worden gegeven …

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Abonneer u op onze nieuwsbrieven

Meer weten over de complete DNA-test?

Ga naar OncoAct.nl