Nieuwe interface maakt Hartwig Medical Database beter doorzoekbaar

Hartwig Medical Foundation heeft een nieuwe interface van de Hartwig Medical Database met tumorgenomen van het hele genoom: https://catalog.hartwigmedicalfoundation.nl. De database bevat momenteel data van meer dan 5.000 patiënten, inclusief behandel- en responsdata. Daarnaast bevat deze RNA-sequencing data van meer dan de helft van de patiënten.

De interface is interactief en de database kan worden bekeken via flexibele visualisaties van verschillende gegevenstypen in meerdere dimensies. Per datatype is filteren mogelijk, b.v. tumortype, locatie van het biopt, leeftijd, geslacht, gegeven behandeling, behandelresultaat en RNA-beschikbaarheid.

Dit is ‘s-werelds grootste openbaar beschikbare dataset in zijn soort en is gratis beschikbaar voor onderzoek ter verbetering van de zorg voor kankerpatiënten van vandaag en morgen. Hartwig Medical Foundation is dankbaar voor de medewerking van zoveel patiënten. Zij hebben ervoor gekozen om hun gegevens te delen ten behoeve van de wetenschap en van andere patiënten.

Voor de voorwaarden en procedures voor het aanvragen van toegang tot de data kunt u terecht op onze website.

Hartwig Medical Foundation verzamelt de data in meer dan 40 Nederlandse ziekenhuizen met toestemming van patiënten in verschillende onderzoeken. De coördinatie daarvan is in handen van het CPCT, het Nederlands Kanker Instituut, Kankercentrum UMC Utrecht, Erasmus MC Oncologie en Amsterdam UMC. De catalogus is tot stand gekomen met steun van KWF Kankerbestrijding.

Deze unieke bron groeit continu met toenemende adaptatie van complete genoomdiagnostiek in de reguliere zorg in Nederland. Kanker van onbekende primaire origine is de eerste indicatie met een vergoedingstitel.

U las een artikel over het onderwerp Hartwig Medical Database. Wellicht bent u ook geïnteresseerd in IT of Werken in de cloud.
Alle nieuwsberichten

Lees ook

Het dna van de tumor compleet in kaart, zoals de Kamer wil: hebben kankerpatiënten daar inderdaad baat bij? 

Het dna van de tumor compleet in kaart, zoals de Kamer wil: hebben kankerpatiënten daar inderdaad baat bij? 

14-01-2023

Door Ellen de Visser  14-1-23 verschenen in de Volkskrant  Door alle dna-informatie te verzamelen van kankercellen, kunnen oncologen beter precisiemedicijnen …

‘Een grote datasnoepwinkel die veel energie geeft aan artsen én onderzoekers’

‘Een grote datasnoepwinkel die veel energie geeft aan artsen én onderzoekers’

05-02-2018

Harmen van de Werken – Managing Director van het Cancer Computational Biology Center (CCBC) en Universitair Docent Afdeling Urologie van …

‘Nederlandse aanpak is briljant’, lof op ESMO van vermaard onderzoeker

‘Nederlandse aanpak is briljant’, lof op ESMO van vermaard onderzoeker

11-09-2017

Whole genome sequencing maakt het mogelijk om geregistreerde anti-kankermiddelen ook te geven buiten de geregistreerde toepassing om, zo blijkt uit …

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Abonneer u op onze nieuwsbrieven

Meer weten over de complete DNA-test?

Ga naar OncoAct.nl