Nieuwe interface maakt Hartwig Medical Database beter doorzoekbaar

Hartwig Medical Foundation heeft een nieuwe interface van de Hartwig Medical Database met tumorgenomen van het hele genoom: https://catalog.hartwigmedicalfoundation.nl. De database bevat momenteel data van meer dan 5.000 patiënten, inclusief behandel- en responsdata. Daarnaast bevat deze RNA-sequencing data van meer dan de helft van de patiënten.

De interface is interactief en de database kan worden bekeken via flexibele visualisaties van verschillende gegevenstypen in meerdere dimensies. Per datatype is filteren mogelijk, b.v. tumortype, locatie van het biopt, leeftijd, geslacht, gegeven behandeling, behandelresultaat en RNA-beschikbaarheid.

Dit is ‘s-werelds grootste openbaar beschikbare dataset in zijn soort en is gratis beschikbaar voor onderzoek ter verbetering van de zorg voor kankerpatiënten van vandaag en morgen. Hartwig Medical Foundation is dankbaar voor de medewerking van zoveel patiënten. Zij hebben ervoor gekozen om hun gegevens te delen ten behoeve van de wetenschap en van andere patiënten.

Voor de voorwaarden en procedures voor het aanvragen van toegang tot de data kunt u terecht op onze website.

Hartwig Medical Foundation verzamelt de data in meer dan 40 Nederlandse ziekenhuizen met toestemming van patiënten in verschillende onderzoeken. De coördinatie daarvan is in handen van het CPCT, het Nederlands Kanker Instituut, Kankercentrum UMC Utrecht, Erasmus MC Oncologie en Amsterdam UMC. De catalogus is tot stand gekomen met steun van KWF Kankerbestrijding.

Deze unieke bron groeit continu met toenemende adaptatie van complete genoomdiagnostiek in de reguliere zorg in Nederland. Kanker van onbekende primaire origine is de eerste indicatie met een vergoedingstitel.

U las een artikel over het onderwerp Hartwig Medical Database. Wellicht bent u ook geïnteresseerd in IT of Werken in de cloud.
Alle nieuwsberichten

Lees ook

Werken aan verbeteringen voor patholoog en KMBP-er 

Werken aan verbeteringen voor patholoog en KMBP-er 

14-03-2023

Inlezen data WGS in PALGA  De eerste mijlpaal in de samenwerking tussen PALGA en Hartwig Medical Foundation is bereikt. Vanaf …

Uitgebreid DNA-onderzoek helpt bij bepalen primair tumor type en vinden van passende behandeling

Uitgebreid DNA-onderzoek helpt bij bepalen primair tumor type en vinden van passende behandeling

24-04-2021

Bij een klein percentage van patiënten met uitzaaiingen van kanker kan de oorspronkelijke tumor niet gevonden worden. Het is dan …

Tussenstand GENAYA-project 

Tussenstand GENAYA-project 

27-07-2023

In april 2022 is Hartwig Medical Foundation gestart met het GENAYA-project. Wat is de stand van zaken?  Wat houdt GENAYA …

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Abonneer u op onze nieuwsbrieven

Meer weten over de complete DNA-test?

Ga naar OncoAct.nl