Nieuwe interface maakt Hartwig Medical Database beter doorzoekbaar

Hartwig Medical Foundation heeft een nieuwe interface van de Hartwig Medical Database met tumorgenomen van het hele genoom: https://catalog.hartwigmedicalfoundation.nl. De database bevat momenteel data van meer dan 5.000 patiënten, inclusief behandel- en responsdata. Daarnaast bevat deze RNA-sequencing data van meer dan de helft van de patiënten.

De interface is interactief en de database kan worden bekeken via flexibele visualisaties van verschillende gegevenstypen in meerdere dimensies. Per datatype is filteren mogelijk, b.v. tumortype, locatie van het biopt, leeftijd, geslacht, gegeven behandeling, behandelresultaat en RNA-beschikbaarheid.

Dit is ‘s-werelds grootste openbaar beschikbare dataset in zijn soort en is gratis beschikbaar voor onderzoek ter verbetering van de zorg voor kankerpatiënten van vandaag en morgen. Hartwig Medical Foundation is dankbaar voor de medewerking van zoveel patiënten. Zij hebben ervoor gekozen om hun gegevens te delen ten behoeve van de wetenschap en van andere patiënten.

Voor de voorwaarden en procedures voor het aanvragen van toegang tot de data kunt u terecht op onze website.

Hartwig Medical Foundation verzamelt de data in meer dan 40 Nederlandse ziekenhuizen met toestemming van patiënten in verschillende onderzoeken. De coördinatie daarvan is in handen van het CPCT, het Nederlands Kanker Instituut, Kankercentrum UMC Utrecht, Erasmus MC Oncologie en Amsterdam UMC. De catalogus is tot stand gekomen met steun van KWF Kankerbestrijding.

Deze unieke bron groeit continu met toenemende adaptatie van complete genoomdiagnostiek in de reguliere zorg in Nederland. Kanker van onbekende primaire origine is de eerste indicatie met een vergoedingstitel.

U las een artikel over het onderwerp Hartwig Medical Database. Wellicht bent u ook geïnteresseerd in IT of Werken in de cloud.
Alle nieuwsberichten

Lees ook

Minister Schippers op bezoek bij Hartwig Medical Foundation

Minister Schippers op bezoek bij Hartwig Medical Foundation

28-09-2015

“Om ook in de toekomst de best mogelijke en betaalbare zorg voor  patiënten met kanker te leveren is het noodzakelijk …

Hartwig Medical Foundation-BBMRI | Op weg naar nationale infrastructuur voor optimalisatie van kankeronderzoek

Hartwig Medical Foundation-BBMRI | Op weg naar nationale infrastructuur voor optimalisatie van kankeronderzoek

14-10-2016

Hartwig Medical Foundation, de nationale databank die verbeterde zorg van kankerpatiënten in heel Nederland faciliteert, is een samenwerking aangegaan met …

Sarcomen: samenwerking enige manier om vooruit te komen

Sarcomen: samenwerking enige manier om vooruit te komen

05-10-2018

5 oktober 2018  ‘In mijn dagelijkse praktijk als oncoloog heb ik er last van dat sarcomen zo zeldzaam zijn. De verschillende …

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Meer weten over de complete DNA-test?

Ga naar OncoAct.nl