Clinical Cancer Genomics conferentie 20-21 maart 2025 Amsterdam
Op 20 en 21 maart organiseert Hartwig Medical Foundation samen met internationale partners een internationaal congres, gericht op het hele genoom van kanker en transcriptoomsequencing in een klinische setting.
Ga naar www.ccg2025.eu voor meer informatie, abstractinzending of registratie van uw deelname.
Een toenemend aantal Europese landen past klinische (gen)omics-programma’s voor kanker aan, waaronder Whole Genome en Transcriptome Sequencing (WGTS), om precisiegeneeskunde bij kanker mogelijk te maken en onderzoek en een lerend gezondheidszorgsysteem te ondersteunen om de toekomstige kankerzorg te verbeteren.
Deze bijeenkomst is de eerste van een jaarlijks terugkerende reeks en heeft tot doel onderzoekers en medisch specialisten die betrokken zijn bij deze programma’s of geïnteresseerd zijn in genomics-gebaseerde en datagedreven kankerzorg en/of onderzoek samen te brengen. De huidige state-of-the-art van implementaties in de routinematige zorg, onderzoekshoogtepunten, klinische impact en toekomstige ontwikkelingen zullen worden gepresenteerd en besproken.
Nationale programma’s in Europa ter ondersteuning van de vertaling van genomica-benaderingen van de kliniek naar onderzoek en terug zullen centraal staan op deze bijeenkomst. De eerste bijeenkomst vindt plaats op donderdag 20 en vrijdag 21 maart 2025 in het KIT in Amsterdam en is geïnitieerd in het kader van het 10-jarig jubileum van Hartwig Medical Foundation.
De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met Genomics England, DKFZ German Cancer Research Centre, MASTER/NCT, Genomic Medicine Zweden, Plan France Médecine Génomique 2025 en het Danish National Genome Center.
U las een artikel over het onderwerp Onderzoek. Wellicht bent u ook geïnteresseerd in Hartwig Medical Foundation, Innovatie, Lerend zorgsysteem, Moleculaire diagnostiek, of Whole genome sequencing.Alle nieuwsberichten
Lees ook
Moleculaire diagnostiek: van onderzoek naar patiëntenzorg
Om de beste behandelkeuze te kunnen maken, moet zoveel mogelijk diagnostische informatie over de patiënt en de tumor beschikbaar zijn. …
Nieuwe voorzitter Data Access Board benoemd: Ele Visser
‘De balans houden,’ daar is het Ele Visser, de nieuwe voorzitter van de Data Access Board (DAB) van Hartwig Medical …
Zeldzame kankers ontrafelen om meer behandelopties te krijgen
Zeldzame kankers bestaan uit een heleboel verschillende soorten kanker. Wanneer in Europa per jaar minder dan zes nieuwe patiënten op …
Een complete genetische analyse zou onderdeel moeten zijn van de standaarddiagnostiek bij iedere patiënt met kanker. Dat draagt bij aan een beter, afgestemd behandeladvies. Zo verminderen we over- en onderbehandeling, maken we tegelijkertijd de zorg kosten-effectiever en houden we hem betaalbaar.