GENAYA: Informatieve middagen en rondleidingen in najaar

Op dinsdag 14 november en vrijdag 1 december 2023 organiseert het GENAYA-projectteam van Hartwig Medical Foundation opnieuw informatieve middagen over GENAYA. Onderdeel is een rondleiding op het laboratorium van Hartwig in Amsterdam.
Deze middagen zijn vooral bedoeld voor (AYA-research)verpleegkundigen en coördinatoren die betrokken zijn bij de logistieke kant van het project in de ziekenhuizen die (bijna) meedoen aan het GENAYA-project.
Wij geven een update over het project en achtergrondinformatie over WGS-analyse, er is ruimte om praktische zaken te bespreken en om ervaringen uit te wisselen met collega’s van andere ziekenhuizen.
Programma:
- 13.30-14.00u: Ontvangst
- 14.00-14.45u: Presentatie: Update over GENAYA – doelen en behaalde mijlpalen, praktische informatie en vragenrondje
- 14.45-15.15u: Rondleiding op het laboratorium
- 15.15-16.00u: Presentatie: Hartwig – wat gebeurt er nog meer?
- 16.00-17.00u: Afsluiting
U kunt voor beide middagen nog reserveren. Stuur hiervoor een mail aan Jeffrey van Putten, arts-onderzoeker GENAYA: j.vanputten@hartwigmedicalfoundation.nl. U ontvangt dan een bevestiging van uw reservering.
Uiterlijk een week van tevoren ontvangt u een mail met aanvullende informatie.
Voor een impressie kunt u hier alvast een korte video over ons werk in het laboratorium bekijken.
U las een artikel over het onderwerp GENAYA project. Wellicht bent u ook geïnteresseerd in Educatie, of Hartwig Medical Foundation.Alle nieuwsberichten
Lees ook

E-learning moet arts inzicht geven in moleculaire diagnostiek
Tekst: John Ekkelboom Bron: ZonMw De moleculaire diagnostiek ontwikkelt zich razendsnel en wordt steeds complexer. Een mooi voorbeeld is de …

‘Nederlandse aanpak is briljant’, lof op ESMO van vermaard onderzoeker
Whole genome sequencing maakt het mogelijk om geregistreerde anti-kankermiddelen ook te geven buiten de geregistreerde toepassing om, zo blijkt uit …

Het dna van de tumor compleet in kaart, zoals de Kamer wil: hebben kankerpatiënten daar inderdaad baat bij?
Door Ellen de Visser 14-1-23 verschenen in de Volkskrant Door alle dna-informatie te verzamelen van kankercellen, kunnen oncologen beter precisiemedicijnen …

Met de complete DNA-test zie je in één keer alle mogelijke doelgerichte kankerbehandelingen. Patiënt en behandelend arts hebben zo alle beschikbare informatie om samen de beslissing over de behandeling te kunnen nemen.