GENAYA – verdiepende middag en rondleiding Hartwig – vrijdag 10 januari 2025

Op vrijdag 10 januari 2025 organiseert het GENAYA-projectteam van Hartwig Medical Foundation een informatieve middag over GENAYA. Onderdeel is een rondleiding op het laboratorium van Hartwig in Amsterdam.
Deze middag is vooral bedoeld voor (AYA-research)verpleegkundigen en coördinatoren die betrokken zijn bij het GENAYA-project. Wij geven een update over het project en achtergrondinformatie over WGS-analyse, er is ruimte om praktische zaken te bespreken en om ervaringen uit te wisselen met collega’s van andere ziekenhuizen.
Collega’s van meer dan 17 ziekenhuizen hebben deelgenomen aan eerdere sessies en waren zeer enthousiast. Lees bijvoorbeeld de reactie van Manfred Oostveen in Oncologica:
Manfred Oostveen, clinical researchcoördinator op het Wetenschapsbureau Tergooi Academie
“Bij het overnemen van GENAYA van een vertrekkende collega was ik al bekend met Hartwig Medical Foundation (Hartwig) en hun werk. Ik had er eens een rondleiding gehad en vond het prachtig wat ze daar doen. Voor mij was die achtergrondkennis een extra stimulans om me nu voor dit project in te zetten.”

Programma
- 13.30-14.00 Ontvangst
- 14.00-15.00 Update over GENAYA: doelen en behaalde mijlpalen, praktische informatie, vragenrondje
- 15.00-16.00 Rondleiding op het lab en pauze
- 16.00-16.30 Presentatie over Hartwig: wat gebeurt er nog meer?
- 16.30-17.30 Afsluiting met een hapje en een drankje
Adres
Science Park 404, Amsterdam; 1e etage
Reserveren
Reserveer een plaats door een mail te sturen aan aan Jeffrey van Putten, arts-onderzoeker GENAYA: j.vanputten@hartwigmedicalfoundation.nl. U ontvangt dan een bevestiging van uw reservering.
Uiterlijk een week van tevoren ontvangt u een mail met aanvullende informatie.
Voor een impressie kunt u hier alvast een korte video over ons werk in het laboratorium bekijken.

Meer informatie
U las een artikel over het onderwerp Geen onderdeel van een categorie. Alle nieuwsberichtenLees ook

Deelname aan GENAYA, hoe werkt dat voor de patiënt?
Rhodé Bijlsma, internist-oncoloog in het UMC Utrecht: “De patiënt wordt voorgelicht en geeft dan toestemming voor deelname. Daarna nemen we …

WGS met hersenvocht: geen biopt, toch een rapport
Whole genome sequencing (WGS) wordt normaal gesproken alleen op biopten van weefsel gedaan. In samenwerking met Hartwig Medical Foundation probeerde …

Op zoek naar de optimale behandelstrategie voor glioblastoom
Patiënten met een terugkerend glioblastoom hebben weinig behandelopties. De recent opgestarte GLOW-studie moet daar verandering in brengen. Ann Hoeben, medisch …

Door WGS hebben we in de moleculaire diagnostiek op onze afdeling een stap gemaakt van de analyse van minder dan 100 genen naar circa 20.000 genen per patiënt. Dat levert ontzettend veel waardevolle informatie, niet alleen voor de patiënt van vandaag, maar ook voor de patiënt van de toekomst.