Medicalfacts: onderzoek naar optimale inzet van genetische testen voor “Immunotherapie” bij kanker

Momenteel komen er in toenemende mate nieuwe, vaak dure, medicijnen tegen kanker op de markt. Behandelingen die nu worden gegeven werken slechts voor een deel van de patiënten, wat betekent dat het medicijn, met alle bijwerkingen en hoge kosten, bij een deel van de patiënten niet effectief is. Ontwikkelingen op het gebied van het analyseren van DNA met behulp van ‘Next Generation Sequencing (NGS)’ maken het mogelijk om mutaties in kaart te brengen en daarmee een betere selectie te maken voor bijvoorbeeld immunotherapie.
Lees in dit artikel meer over het TANGO-onderzoek, waarvoor Hartwig Medical Foundation de diagnostiek faciliteert.
U las een artikel over het onderwerp Onderzoek. Wellicht bent u ook geïnteresseerd in Participerende ziekenhuizen of Whole genome sequencing.Alle nieuwsberichten
Lees ook

Nieuwe behandeloptie bij RET, maar nu de testen nog
De goedkeuring door het European Medicines Agency van selpercatinib als tweedelijns behandeling voor patiënten met gevorderd RET-positief niet-kleincellig longkanker biedt nieuw …

Ook in het DNA-tijdperk geldt: meten is weten
Emile Voest (internist-oncoloog en medisch directeur van het Nederlands Kanker Instituut en Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam) verklaart in het …

‘Nu zorgen dat we als artsen nieuwe informatie ook benutten voor behandeling patiënt’
Lot Devriese, internist-oncoloog UMC Utrecht, specialisatie hoofd-hals oncologie en vroeg-klinisch onderzoek en local Principal Investigator (PI) voor de DRUP-studie (CPCT). …

De kennis die we met WGS vergaren kan ons een stap dichterbij ons doel brengen om voor elke patiënt een effectieve en passende behandeling te vinden, niet op basis van ‘one size fits all’, maar aangepast aan de kenmerken van de patiënt en de tumor.