Samenwerking met Australische IT-specialisten voor optimale data
Dit voorjaar tekende Hartwig een samenwerkingsovereenkomst met Hartwig Medical Foundation Limited Australia. Deze Australische collega-organisatie heeft bijzondere kennis en kunde op het gebied van (algoritme)softwareontwikkeling en big data. Directeur Hans van Snellenberg legt uit wat de samenwerking met ‘down under’ moet opleveren: ‘De combinatie van hun kennis met die van ons en onze ervaring op het gebied van genetica en sequencingdata, moet ervoor zorgen we ‘world class’-producten opleveren. En dan doel ik zowel op de DNA en RNA-analyses die we doen, als op de manier waarop we via onze zogenoemde IT-pipeline de data genereren, als op het patiëntrapport dat we uiteindelijk opleveren.’ In juni bezochten de IT-specialisten uit Australië Hartwig op het Sciencepark in Amsterdam. Wetenschappelijk directeur Edwin Cuppen bracht op zijn beurt een bezoek aan de Australische collega’s, ook in het kader van kennisoverdracht. Samen met hun Nederlandse collega’s werken Peter Priestley en Jonathan Baber ondermeer aan een set van algoritmes die relevante en logische verbanden kan identificeren op basis van genetische en klinische data in de Hartwig-database.
U las een artikel over het onderwerp Hartwig Medical Database. Wellicht bent u ook geïnteresseerd in Hartwig Medical Foundation of Whole genome sequencing.Alle nieuwsberichten
Lees ook
Mariska Kool gestart als lid Data Access Board Hartwig Medical Foundation
Op 1 juli 2022 is Mariska Kool, advocaat op het gebied van ICT-recht en partner bij advocatenkantoor The Data Lawyers, …
Koos van der Hoeven nieuw directielid Hartwig Medical Foundation
Met ingang van 1 januari 2020 is prof. dr. ir. J.J.M. (Koos) van der Hoeven (‘52) benoemd tot derde directielid …
Binnen de zorg moeten we anders gaan denken over onderzoek
Interview met prof. Dr. Miriam Koopman, internist-oncoloog, hoogleraar colorectale oncologie en dagelijks bestuur Prospectief Landelijk CRC cohort (PLCRC) 7 augustus …
De kennis die we met WGS vergaren kan ons een stap dichterbij ons doel brengen om voor elke patiënt een effectieve en passende behandeling te vinden, niet op basis van ‘one size fits all’, maar aangepast aan de kenmerken van de patiënt en de tumor.