GENAYA: Informatieve middagen en rondleidingen in januari

Op woensdag 11 januari en vrijdag 20 januari 2023 organiseert het GENAYA-projectteam van Hartwig Medical Foundation informatieve middagen over GENAYA. Onderdeel is een rondleiding op het laboratorium van Hartwig in Amsterdam. Deze middagen zijn vooral bedoeld voor (research)verpleegkundigen en coördinatoren die betrokken zijn bij de logistieke kant van het project in de ziekenhuizen die (bijna) meedoen aan het GENAYA-project.
Wij geven een update over het project, er is ruimte om praktische zaken te bespreken en om ervaringen uit te wisselen met collega’s van andere ziekenhuizen.
Programma:
- 13.30-14.00u: Ontvangst
- 14.00-14.45u: Presentatie: Update over GENAYA – doelen en behaalde mijlpalen, praktische informatie en vragenrondje
- 14.45-15.15u: Rondleiding op het laboratorium
- 15.15-16.00u: Presentatie: Hartwig – wat gebeurt er nog meer?
- 16.00-17.00u: Afsluiting
U kunt voor beide middagen nog reserveren. Stuur hiervoor een mail aan Jeffrey van Putten, arts-onderzoeker GENAYA: j.vanputten@hartwigmedicalfoundation.nl. U ontvangt dan een bevestiging van uw reservering.
Uiterlijk een week van tevoren ontvangt u een mail met aanvullende informatie.
Voor een korte impressie kunt u hier alvast een korte video over ons werk in het laboratorium bekijken.





Alle nieuwsberichten
Lees ook

DNA van tumor breed testen voor de patiënt van vandaag, maar ook van morgen
Wanneer een patiënt kanker heeft wil je hem of haar de meest optimale behandeling voorstellen om de kans op genezing …

Primaire Tumor Onbekend – landelijke samenwerking hard nodig
Elke week krijgen gemiddeld 25 patiënten een diagnose kanker met uitzaaiingen terwijl de bron van de tumor zelf niet gevonden …

Het complete dna van de mens werd twintig jaar geleden voor het eerst in kaart gebracht. Wat die mijlpaal heeft opgeleverd? Nou, erg veel.
Het was een groots moment, het moment waarop de mens zijn eigen genoom voor het eerst kon lezen. Eindelijk gaf …

We willen het maximum aan informatie uit de tumor van de patiënt halen. Deze DNA-test is daarvoor het best beschikbare instrument. Er is maar één keer weefsel, een biopt, met voldoende tumorcellen nodig. Omdat het hele genoom wordt onderzocht, ook de gebieden in het DNA waarvan we nu nog niet weten of de gevonden afwijkingen belangrijk zijn, is deze DNA-test tumortype onafhankelijk en toekomstbestendig. Deze eigenschappen zijn de twee belangrijkste eigenschappen van WGS.