GENAYA: Informatieve middagen en rondleidingen in januari
Op woensdag 11 januari en vrijdag 20 januari 2023 organiseert het GENAYA-projectteam van Hartwig Medical Foundation informatieve middagen over GENAYA. Onderdeel is een rondleiding op het laboratorium van Hartwig in Amsterdam. Deze middagen zijn vooral bedoeld voor (research)verpleegkundigen en coördinatoren die betrokken zijn bij de logistieke kant van het project in de ziekenhuizen die (bijna) meedoen aan het GENAYA-project.
Wij geven een update over het project, er is ruimte om praktische zaken te bespreken en om ervaringen uit te wisselen met collega’s van andere ziekenhuizen.
Programma:
- 13.30-14.00u: Ontvangst
- 14.00-14.45u: Presentatie: Update over GENAYA – doelen en behaalde mijlpalen, praktische informatie en vragenrondje
- 14.45-15.15u: Rondleiding op het laboratorium
- 15.15-16.00u: Presentatie: Hartwig – wat gebeurt er nog meer?
- 16.00-17.00u: Afsluiting
U kunt voor beide middagen nog reserveren. Stuur hiervoor een mail aan Jeffrey van Putten, arts-onderzoeker GENAYA: j.vanputten@hartwigmedicalfoundation.nl. U ontvangt dan een bevestiging van uw reservering.
Uiterlijk een week van tevoren ontvangt u een mail met aanvullende informatie.
Voor een korte impressie kunt u hier alvast een korte video over ons werk in het laboratorium bekijken.
Meer informatie
- Alles over GENAYA
- Deelnemende ziekenhuizen GENAYA
- Aanmelden van uw ziekenhuis bij GENAYA
- Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over GENAYA
U las een artikel over het onderwerp Lab proces. Wellicht bent u ook geïnteresseerd in Educatie, GENAYA project, Hartwig Medical Foundation, Moleculaire diagnostiek, Participerende ziekenhuizen of Whole genome sequencing.
Alle nieuwsberichten
Lees ook
Bestaande kankermedicijnen slaan hun vleugels uit
29 december 2018 Wat als een geneesmiddel tegen huidkanker ook zou werken bij borstkankerpatiënten? Wetenschappers onderzoeken hoe het gebruik van bestaande …
Wordt whole genome sequencing van tumorweefsel standaard diagnostiek bij kanker?
11 juli 2019 Het Antoni van Leeuwenhoek, UMC Utrecht en Hartwig Medical Foundation onderzoeken of het uitlezen van het hele tumor-DNA …
Proef met automatische beslishulp voor behandeling uitgezaaide kanker
Het Erasmus MC ontwikkelt samen met Hartwig Medical Foundation een algoritme om automatisch de beste behandeling te kiezen voor patiënten …
Kanker ontstaat door mutaties in het DNA. Er zijn steeds meer geneesmiddelen die werkzaam zijn bij specifieke fouten in het DNA van de tumor van een individuele patiënt. Een medicijn dat niet past als een sleutel in het slot werkt niet, terwijl je wel het risico van de bijwerkingen hebt.