WGS Symposium 7 november 2023
Op dinsdag 7 november organiseert het Antoni van Leeuwenhoek in samenwerking met het Prinses Máxima Centrum en Hartwig Medical Foundation een symposium om elkaar bij te praten over de laatste ontwikkelingen en de waarde te onderzoeken van WGS voor de patiënt van vandaag en die van morgen. Iedereen die geïnteresseerd is in DNA-diagnostiek is uitgenodigd.
Whole Genome Sequencing (WGS) is een techniek waarmee in 1 test het gehele DNA van een tumor in kaart kan worden gebracht. De afgelopen jaren is er wereldwijd steeds meer ervaring opgedaan met deze techniek. De toegevoegde waarde van WGS voor de patiënt, de praktijk van de patholoog, de behandelend specialist, de klinisch geneticus en de wetenschappelijk onderzoeker wordt hierdoor steeds duidelijker.
Het symposium wordt op dinsdag 7 november georganiseerd van 9:00 – 17:30 uur in het Piet Borst Auditorium van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Accreditatie voor dit symposium zal worden aangevraagd bij de ABAN.
Op de website van het Antoni van Leeuwenhoek vindt u alle informatie over het symposium, inclusief het volledige programma.
Direct registreren kan via Inschrijfformulier pathologie (nki.nl). De deelnemersfee is dit jaar Euro 50 en dit is inclusief koffie, thee en een lunch buffet.
U las een artikel over het onderwerp Whole genome sequencing. Wellicht bent u ook geïnteresseerd in Behandeling op maat, Biomarker, DNA, Educatie, Lerend zorgsysteem, Moleculaire diagnostiek Alle nieuwsberichtenLees ook
Mariska Kool gestart als lid Data Access Board Hartwig Medical Foundation
Op 1 juli 2022 is Mariska Kool, advocaat op het gebied van ICT-recht en partner bij advocatenkantoor The Data Lawyers, …
We moeten als pathologen actief de samenwerking zoeken
Wat zijn de ervaringen van pathologen met Whole Genome Sequencing (WGS)? Maken ze gebruik van deze complete DNA-test en zo …
Structureel verzamelen van data van patiënten kan de zorg voor de patiënten van morgen verbeteren
Op donderdag 25 april 2024, wereld DNA-dag, promoveert Luuk Schipper aan de Universiteit van Utrecht. Zijn promotieonderzoek gaat onder andere …
Er komen steeds meer oncologische geneesmiddelen beschikbaar die maar voor een klein deel van de patiënten geschikt zijn. Op dit moment vinden we die patiënten niet. Bij élke patiënt met uitgezaaide kanker zou uitgebreide genetische screening moeten plaatsvinden.