ASCO 2021: Presentaties whole genome sequencing

Op het congres van de American Society of Clinical Oncology (ASCO) van 4-8 juni 2021 hebben onderzoekers Kris Samsom en Luuk Schipper van het Nederlands Kankerinstituut (NKI) de bevindingen van hun onderzoeksgroepen met betrekking tot whole genome sequencing gepresenteerd.
In de posterpresentatie
Whole Genome Sequencing (WGS) is feasible in routine clinical care
vertelt Kris Samsom van het NKI over hun onderzoek waaruit blijkt dat WGS haalbaar is in routinediagnostiek.

In de posterpresentatie
Whole Genome Sequencing (WGS) improves sarcoma diagnosis and patient care
legt Luuk Schipper van het NKI uit hoe zij in hun onderzoek tot de conclusie zijn gekomen dat WGS kan helpen bij het verbeteren van de diagnose en de behandeling van patiënten met sarcoma’s.

Meer informatie
- Nederlandse uitleg over studie Whole Genome Sequencing voor kankerdiagnostiek klinisch gevalideerd
- Paper in The Journal of Molecular Diagnostics: Clinical validation of Whole Genome Sequencing for cancer diagnostics
- Interview met Kim Monkhorst, patholoog NKI/AVL over de interim resultaten van WIDE: Whole Genome Sequencing is haalbaar in klinische praktijk
- Meer informatie over WGS en de uitgebreide DNA-test: OncoAct.nl
Alle nieuwsberichten
Lees ook

In de media: Digitale goudmijn voor onderzoek naar betere kankerbehandeling
De Nederlandse Hartwig Medical Foundation beschikt over een DNA-databank waarin alle door haar gegenereerde genetische en door ziekenhuizen aangeleverde klinische …

Minister Bruno Bruins (VWS) brengt werkbezoek aan Hartwig Medical Foundation
Op weg naar een lerend zorgsysteem in de oncologie 3 december 2018 Op maandag 3 december 2018 bracht Bruno Bruins, Minister …

Ook in het DNA-tijdperk geldt: meten is weten
Emile Voest (internist-oncoloog en medisch directeur van het Nederlands Kanker Instituut en Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam) verklaart in het …

Een complete genetische analyse zou onderdeel moeten zijn van de standaarddiagnostiek bij iedere patiënt met kanker. Dat draagt bij aan een beter, afgestemd behandeladvies. Zo verminderen we over- en onderbehandeling, maken we tegelijkertijd de zorg kosten-effectiever en houden we hem betaalbaar.